sobota 24. dubna 2010


RECEPT NA "OPEČENÉHO TALIÁNA":

Suroviny: Na 10 kilo taliánů: 4 kila telecího plecka, 4 kila vepřového laloku bez kůže, 2 kila vepřového ramínka bez kůže, 300 g soli, 25 g mletého pepře, 10 g zázvoru, 5 g kardamonu, 10 g utřeného česneku.
Postup: Telecí plecko zbavíme chrupavek a šlach. Protočíme je přes desku s otvory 10 mm, přidáme sůl, koření a vymícháme s přidáním až litru a čtvrt vody. Když se telecí maso s vodou spojí, přidáme laloky, nakrájené na centimetrové kostky. Pěkně promícháme.
Ramínko také protočíme přes deseti milimetrovou desku. Přidáme, promícháme a narážíme do střev. Vážeme dvojitým uzlíkem na kratší prameny.
Necháme v chladničce 2–3 dny proležet. Poté je vkládáme do vařící vody a zatížíme je policí, aby byly ponořeny. Po chvíli snížíme teplotu na 90 stupňů a vaříme, dokud nejsou měkké (1,5–2 hodiny) a necháme vychladnout.
Taliána narájíme na plátky a dozlatova opečeme. Servírujeme na banánovém listu s křenem, hořčicí a rozpečeným chlebem .)

A v případě, že by Vás "opečený talián" nepřesvědčil máme v menu ještě dalších 19. alternativ!
Váš Taem Clubu PHENOMEN .)

Žádné komentáře:

Okomentovat